12 października rozpoczynają się XXVI Spotkania Teatralne. Przed nami w Centrum Kultury Teatrze Sztuk w Jaworznie pięć dni uczty, w trakcie
której o podniebienia widzów zadbają najlepsi kucharze.
Publiczność będzie mogła skosztować frykasów, mających swoje
korzenie w XVII-wiecznej Anglii i Francji, ale nie zabraknie
oczywiście polskiej kuchni, podlanej odrobiną alkoholu. Sprawdzone
receptury sąsiadowały będą z nowalijkami, a doskonale znane
przyprawy zostaną wzbogacone o nowe smaki. Z pewnością niejeden z
widzów uroni łzę, jak ma to miejsce w czasie obierania cebuli, ale
zaręczam, że nikt nie będzie się krzywił niczym po wypiciu
szklanki soku z cytryny. Piątego dnia Spotkań Teatralnych - po
obfitym posiłku - przyjdzie pora na nieco ruchu, czyli warsztaty
teatralne.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz